Horní obrázek
Linka
Média
Neděle 29.09.2024 01:00
Institut Karla Havlíčka Borovského
Souhlasíte s tím, aby náš právní řád umožňoval ukončení života nevyléčitelně nemocného člověka? (zdroj: CVVM 13.5.2015)
Ano (spíše ano) (66%)
 
 
Ne (spíše ne) (26%)
 
 
Neví (8%)
 
 
 
Mgr. Milan Hamerský

18. 02. 2010, Moderátor BBC: Zabil jsem milence, umíral na AIDS

hn

Zdroj: hn. Přečteno: 1011x

-> Zpět

Moderátor britské zpravodajské stanice BBC Ray Gosling ve vlastním televizním pořadu v pondělí oznámil, že zabil svého milence, který umíral v nemocnici na AIDS a trpěl.

Policie k tomu včera sdělila, že jeho tvrzení bude vyšetřovat, uvedla agentura Reuters a BBC. Případ vyvolal novou debatu o právních a morálních aspektech eutanazie, která je v Británii stejně jako v Česku zakázaná.

"Měli jsme takovou dohodu, že když bude v takovém stavu, tak jeho život ukončím. A to jsem udělal. Lékaři mi řekli, že se již nedá nic dělat. A on trpěl příšernou, příšernou bolestí. Když někoho milujete, je těžké ho vidět trpět. Vzal jsem tedy polštář a dusil ho, dokud nezemřel. Nemyslím si, že jde o zločin," řekl tento sedmdesátiletý veterán místního rozhlasového a televizního vysílání v dokumentárním filmu o smrti a umírání, který natočil v prosinci.

Mluvčí BBC připustil, že vedení BBC znalo obsah pořadu před jeho odvysíláním, ale vyjádřil přesvědčení, že stanice nemá právní povinnost referovat o podobných případech policii. Ujistil, že BBC bude s vyšetřovateli nadále plně spolupracovat.



-> Zpět

Linka