Horní obrázek
Linka
Aktualně
Sobota 27.07.2024 10:35
Institut Karla Havlíčka Borovského
Souhlasíte s tím, aby náš právní řád umožňoval ukončení života nevyléčitelně nemocného člověka? (zdroj: CVVM 13.5.2015)
Ano (spíše ano) (66%)
 
 
Ne (spíše ne) (26%)
 
 
Neví (8%)
 
 
 
Mgr. Milan Hamerský
18.09.2008 Eutanazie neprošla, konzervativní senátoři ji smetli ze stolu
 

TZ Liberální reformní strany - utrpení umírajících a svévole v nemocnicích budou pokračovat - senátoři ODS a KDU pohrdají názorem veřejnosti

Liberálové jsou zklamání, že senát ovládaný ODS a její argumentační kulturou ignoroval většinový názor veřejnosti, argumenty zastánců z řad odborníků (lékařů i právníků) a odmítl návrh zákona o "důstojné smrti" postoupit do projednávání ve výborech senátu (několika senátorům ODS, kteří chtěli podpořit pokračování diskuze to bylo stranou důrazně "nedoporučeno") .

Zbytečné utrpení umírajících a svévole lékařů budou dál pokračovat.

 LiRA velice děkuje senátorce V.Domšové, která se několik měsíců věnovala této problematice a přes (někdy nechutné) ataky odpůrců návrhu jej dovedla až na jednání pléna senátů.

Půběh jednání ukázal, že ne česká veřejnost, ale současný senát ovládaný konzervativci z ODS s podporou satelitu KDU, není připraven vecně a fundovaně diskutovat o závažných otázkách, ale svoji většinou válcuje oponenty.

 Jak dál s eutanázií?

Liberálové nechají odeznít volební horečku. Do konce roku s odborníky projednají další možný postup směrem k "posílení práv a důstojnosti umírajících".

přepis diskuze v senátu -zde: http://www.liberalove.cz/archiv.php?co=1221789008 

 

 

 


 
Linka