Horní obrázek
Linka
Aktualně
Pátek 29.03.2024 07:40
Institut Karla Havlíčka Borovského
Souhlasíte s tím, aby náš právní řád umožňoval ukončení života nevyléčitelně nemocného člověka? (zdroj: CVVM 13.5.2015)
Ano (spíše ano) (66%)
 
 
Ne (spíše ne) (26%)
 
 
Neví (8%)
 
 
 
Mgr. Milan Hamerský
04.02.2011 Volby: Karel Protiva chce v senátu otevřít téma eutanazie
 

Kladno - Lékař Karel Protiva z Kladna se stal KANdidátem na post senátora za sdružení Lepší Kladno

Voliči budou rozhodovat o novém kladenském senátorovi 18.3.2011
Devětapadesátiletý zubař a jeho tým jdou do volebního boje o senátorské křeslo s heslem "Děkujeme, přicházíme". Podle Protivy jsou dva velké problémy České republiky korupce a zdravotnictví, což prý znamená korupce ve zdravotnictví. A tomu se chce zubní lékař Karel Protiva podle svých slov podívat na zoubek.

Řešením je prý taxativní zavedení plateb za některé výkony. „Lidé, kteří už dali nějaké peníze, je nebudou strkat i doktorům. Rozhodně by to nebylo na všechny úkony, jelikož jsou i takové, jež jednotlivec nezaplatí, například srdeční operace. Ze zdravotních pojišťoven se také ztrácí peníze, ale ještě tu jsou i další věci,“ nastínil možné řešení korupce ve zdravotnictví Protiva.

Jako svého největšího soupeře ve volebním boji vidí sociálního demokrata. „Zatím není jasno, kdo to bude. Dienstbier je mediálně známé jméno. To je stejné jako v případě pani Bobošíkové, ta už kandidovala na kde co. Jediná pozice, na kterou ještě nekandidovala, je ředitelka zeměkoule,“ vyjádřil se ke svým protikandidátům lékař.

Kandidovat na post senátora by prý měli místní lidé a voliči by měli jejich kladenské kořeny zohlednit. „Já jsem Kladeňákem celý život. Zdejší kandidáti se zde lépe vyznají a mají k místu jiný vztah,“ dodal zájemce o mandát.

Práce v Senátu by se měla vztahovat k celému volebnímu okrasku. „Všude něco je, já mám kamaráda ve Stehelčevsi. Tam mají také problémy. Já mohu mluvit především do oblasti zdravotnictví, protože nejsem velechytrák jako někteří jiní,“ okomentoval situaci.

V případě svého úspěchu se prý chytá otevřít téma eutanazie. „Sám jsem přes třicet let těžký diabetik a tato problematika, týkající se těžce nemocných či nevyléčitelných lidí, je mi velice blízká,“ dokončil myšlenku Protiva.

http://www.LepsiKladno.cz


 
Linka